5 day sprint

Sunnuntai 19.8.2018 klo 16:37 - Paula Miinalainen


5 day sprint

Oli ilo lukea Tivin (elukuu 2018) vieras kynä artikkeli ”Viidessä päivässä saa muutoksen aikaan.” Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä kertoo Valtiokonttorissa käyttöönotetusta uudesta työmenetelmästä, jolla on saatu tiivistettyä puolenvuoden esiselvitystyö viiteen päivään. Tämä merkitsee huomattavia säästöjä sekä uudenlaista innostusta työhön. Vau!
He ovat käyttäneet Googlen 5 day sprint- työmenetelmää. Kokemusta on tullut puolessatoista vuodessa jo 66 toimeksiannossa eri puolilla valtionhallintoa.

Projekteja on toteutettu yhdessä eri ministeriöiden yhteistyönä. Suunnitteluun on otettu mukaan myös muita sidosryhmiä sekä kansalaisnäkökulma. Tavoitteena on murtaa siilot ja saada kokonaiskuva kansalaisen palvelukokonaisuudesta. Jälleen syntyy säästöjä ja palvelun laatu paranee huikeasti. Ainakin se on mahdollista ja toivottavaa.

Olen kouluttanut pitkään erilaisia projektityön- ja systeemityön menetelmiä. Niillä on väliä. Olen aina suosinut nopeita menetelmiä. Laadukkaat tulokset tulevat siitä, kun oikeat asiantuntijat saatetaan yhteen ratkomaan ongelmia ja luomaan uusia ratkaisuja. Siksi tätä oli ilo lukea!

Avainsanat: Valtiokonttori, esiselvitys, Tivi, sprint


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini